wtorek, 14 maj 2024

Gastronomia

Jakich smaków egzotycznych najchętniej próbują Polacy?

new year g93b8cc92e 640Kiedyś, by posmakować nieznanych potraw trzeba było wyjeżdżać w dalekie podróże. Kuchnia śródziemnomorska, tajska, czy gruzińskie smakołyki były dostępne tylko dla tychże, którzy nie obawiają się wyjeżdżać nawet w bardzo odległe zakątki świata.

Czytaj więcej: Jakich smaków egzotycznych najchętniej próbują Polacy?

Ekologiczne rozwiązania do restauracji

restaurant gdcaf59098 640W stolicy naszego państwa zakładanych jest sporo nowoczesnych lokali gastronomicznych, które zapraszają do odwiedzania nie tylko dorosłych, ale także zachęcają dzieci. Większa część z nich z łatwością korzysta z współczesnej technologi, jednak pozostała część postawiła na staromodne rozwiązania. Co zmieniło się w lokalach gastronomicznych przeczytasz właśnie w tymże artykule.

Czytaj więcej: Ekologiczne rozwiązania do restauracji

Jeden placek – wiele możliwości

pexels narda yescas 1566837Mnogość rozmaitych lokali gastronomicznych, daje nam możliwość przebierania w smakach. Zwiedzając stolicę Dolnego Śląska, na każdym kroku spotykamy inną propozycję. Nie da się jednak zaprzeczyć, że prym nadal wiodą pizzerie. Ten sławny włoski placek to nieograniczone kompozycje smakowe, ale też niezwykła łatwość dzielenia się. Na czym polega nieprzerwany fenomen tego dania? Gdzie zjesz najlepszą pizzę we Wrocławiu?

Czytaj więcej: Jeden placek – wiele możliwości

Wyjście do restauracji – niech pandemia nie będzie przeszkodą

pexels andrea piacquadio 3769740Można rzec, że wciąż jesteśmy na fali. Zdawało się, że stan rzeczy poczyna dąży do konsensusu, zaś tu nowa zmiana. Jednakże inicjatorzy imprez masowych nie znoszą wcześniej zamyślonych wydarzeń, w jaki sposób musieli robić z początku. Także organizatorzy kolonii czy teatry. Mając na uwadze, że nadszedł okres ferii zimowych, dużo ośrodków jest gotowych na turystów. Jak na przykład to aranżują? Jakże na własną rękę potrafimy zagwarantować sobie uczestnictwo w zimowych atrakcjach?

Czytaj więcej: Wyjście do restauracji – niech pandemia nie będzie przeszkodą